top of page

Hoe kies ik mijn ideale gezichtscrème?We weten dat huidverzorging niet altijd gemakkelijk is; er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van jouw gezichtscrème en de perfecte huidverzorgingsroutine.


Niemand van ons is geboren met onze eigen handleiding onder onze arm, dus tenzij je een totale cosmetica verslaafde bent, is het meer dan waarschijnlijk dat je je een beetje verloren voelt. Let dus goed op, want in dit bericht ga ik je 3 belangrijke dingen uitleggen waar je rekening mee moet houden wanneer je kiest tussen duizenden gezichtscrèmes die bij je huid passen. Als je consistent bent, zullen de resultaten op je huid ongelooflijk zijn.


Essentiële aspecten waarmee je rekening moet houden:


1.-Identificeer welk huidtype je bent.

De eerste stap is om te weten wat uw huidtype is, zodat u uw huid precies kunt geven wat ze nodig heeft.


Huidtypes kunnen als volgt worden beschreven:


Normale huid


Dit huidtype is perfect in balans. Niet droog of olieachtig. Met andere woorden, de gelukkigen met een normale huid hebben geen probleem met een strak gevoel, en hebben ook geen glanzende huid. Hun talgafscheiding is perfect in balans.

Gemengde huid


Zoals de naam al doet vermoeden, is het een mengsel van de verschillende huidtypes. In dit geval is de talgafscheiding onregelmatig, met overmatige glans in de T-zone (voorhoofd, neus en kin). In deze zone zijn bij een gemengde huid, de poriën over het algemeen meer verwijd maar hebben de wangen een normaler aspect.


Droge huid


Dit huidtype produceert minder talgafscheiding dan nodig is. Dit komt omdat de huid niet genoeg heeft van de beschermende laag waarin voedingsstoffen (lipiden) worden geproduceerd. Als gevolg hiervan verliest een droge huid vocht en droogt uit, waardoor je een strak gevoel krijgt.
Vettige huid


Dit huidtype heeft een hoge talgafscheiding, wat leidt tot een zeer glanzende huid over het hele gezicht. Een vette huid wordt vaak geassocieerd met acne, verwijde poriën, acne, mee-eters ...

2. - Hoe u uw perfecte huidverzorgingsroutine kiest ...

Nadat je jouw huidtype en de meest geschikte gezichtscrèmes voor elke huid hebt geïdentificeerd, volg je deze stappen om jouw perfecte huidverzorgingsroutine te kiezen.


Het is waar dat het met zoveel producten op de markt niet eenvoudig is om te beslissen welk cosmetica product je nodig hebt om voor je huid te zorgen. Bij CASMARA hebben ze, na jarenlang huidonderzoek, de beste combinatie van actieve ingrediënten gecreëerd om je huid precies te geven wat ze nodig heeft.


Waar moet ik op letten bij het kiezen van de beste gezichtscrèmes?


- Bepaal welk huidprobleem je wilt behandelen:


a) Gezichtscrèmes om het optreden van tekenen van veroudering te voorkomen.


Om de eerste tekenen van veroudering te voorkomen, raad ik aan om antioxidantcrèmes te gebruiken die onze huid beschermen tegen externe invloeden en helpen om de huid gehydrateerd te houden.


b) Gezichtscrèmes om de reeds zichtbare tekenen van veroudering te behandelen.


Om de tekenen van veroudering (rimpels en expressielijnen) te behandelen, wordt het gebruik van anti-aging crèmes sterk aanbevolen. Deze crèmes kunnen verschillende effecten hebben op onze huid


- Er zijn crèmes met een Botox-effect, die een ontspannend effect hebben op de huidcellen en zo de contracties verminderen die expressielijnen veroorzaken. Met andere woorden, ze simuleren een botox-effect op de huid die overgaat in rimpel.


- Sommige anti-age crèmes hebben een opvullend effect; deze crèmes werken door rimpels van binnenuit op te vullen, rimpels en expressielijnen glad te strijken, waardoor de microcontour van de huid verbetert en het een meer uniform oppervlak krijgt


- Er zijn ook crèmes met een verjongend effect, deze producten helpen de functionaliteit te reactiveren en te herstellen en een balans met betrekking tot een jongere huid. Ze stimuleren de aanmaak van collageen naast de stamcelactiviteit.


c) Gezichtscrèmes om slapte te voorkomen.


Als we slappe gezicht willen voorkomen of bestrijden, moeten we verstevigende anti-aging crèmes gebruiken met een facelift-effect; dit zijn crèmes met versterkende actieve ingrediënten die de huid gladder en strakker maken en de cellulaire activiteit stimuleren; waardoor de huid in het algemeen slapper wordt.


d) Gezichtscrèmes tegen gebrek aan energie en vitaliteit.


Na verloop van tijd verliest het gezicht zijn helderheid en uitstraling. Om dit effect tegen te gaan zijn er Energizing Creams met bio-energetische ingrediënten zoals COENZYME Q-10 die voedingsstoffen omzet in cellulaire energie; evenals revitaliserende crèmes die de huid voorzien van vitamines en essentiële sporenelementen die nodig zijn om de natuurlijke helderheid van het huidweefsel terug te krijgen, waardoor de balans die in de loop van de tijd verloren is gegaan, wordt hersteld. Ze helpen je om een ​​stralend, stralend en gerevitaliseerd gezicht te krijgen!


e) Anti-donkere vlekken crèmes en onregelmatige huidskleur.


Als je een behandeling voor vlekken en een onregelmatige huidskleur nodig hebt, moeten we huidoplichtende crèmes gebruiken. Hoe werken deze crèmes? Hun belangrijkste functie is het verminderen van de vorming van melanine, de stof die verantwoordelijk is voor het bruiningspigment van de huid; ze versnellen ook de vernieuwing van huidcellen, waardoor een meer regelmatige huidskleur wordt bereikt en de huid al haar kracht kan herstellen. Als deze crèmes verhelderende effecten hebben, des te beter, want dan zal je gezicht vol licht zijn.


f) Gezichtscrème tegen overtollige olie of glanzende huid.


Dit is een probleem waar velen van ons mee te maken hebben, wat leidt tot het verschijnen van onooglijke vlekken of mee-eters. In deze gevallen is het het beste om talgafscheiding toe te passen. Regulerende crèmes, deze gezichtscrèmes voorkomen acne, ze hebben een antiseptisch effect, versterken de afweermechanismen van de huid en neutraliseren endotoxinen.


Een ander probleem waar mensen met een vette huid mee te maken hebben, is het beheersen van een glanzende huid, die glanzende plekken verschijnen niet overal op het gezicht, alleen op specifieke gebieden. Wanneer we proberen een crème aan te brengen om de vettigheid te reguleren, krijgen we een droge huid en een gevoel van benauwdheid. Om dit probleem op te lossen, kunt u Matt-effectcrèmes aanbrengen met intelligente actieve ingrediënten die de vettigheid van de huid reguleren en in evenwicht brengen en tegelijkertijd hydrateren, en alleen werken in die gebieden waar dat nodig is.


3.- Weten wanneer je elke gezichtscrème moet gebruiken en waarom.


Nadat we ons huidtype en het probleem dat we willen behandelen, hebben geïdentificeerd, is dit een van de moeilijkste. Moet ik een serum gebruiken? Hydraterende of voedende crème?


SERUMS


- KIEZEN VAN GEZICHTSERUMS


Face serums bevatten alle noodzakelijke actieve ingrediënten om de huid tot in de diepste lagen te verbeteren; het zijn intensieve concentraten van actieve ingrediënten met een lichte textuur die een effectieve opname en direct zichtbare resultaten garanderen. Echt schitterend voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige!


Gezichtsserums moeten altijd worden gecombineerd met een vochtregulerende of voedende crème omdat ze elkaar niet vervangen; ze zijn eerder complementair en leveren effectievere resultaten.


- KIEZEN VAN VOCHTREGULERENDECRÈME


Vochtregulerende crèmes stimuleren de waterbalansmechanismen van ons eigen lichaam en houden dat vocht in de huid tegen.


Als ik het heb over hydratatie, bedoel ik water. Net zoals ons lichaam vloeistoffen nodig heeft, heeft ook onze huid constante hydratatie nodig; water is nodig om onze huid waterig en gezond te houden, uitdroging is de belangrijkste oorzaak van het verschijnen van rimpels en een gebrek aan vitaliteit.


Sommige vochtregulerende crèmes zijn geformuleerd met intelligente actieve ingrediënten die ook kunnen worden gebruikt als we een vette huid hebben. Ze zijn ideaal omdat ze selectief vettigheid reguleren en balanceren en tegelijkertijd een anti-verouderingsbehandeling bieden.


- KIEZEN VAN VOEDENDECRÈME


Voedende crèmes zorgen voor de nodige lipiden en natuurlijke oliën om het uiterlijk van je huid zichtbaar te verbeteren, ze worden speciaal aanbevolen voor een rijpe, droge of extra droge huid.


Ze zijn perfect voor die momenten waarop de huid wat extra voeding nodig heeft; bijvoorbeeld de duur van de menopauze, zeer koude en winderige weersomstandigheden, wanneer men de tekenen van veroudering, rimpels, gebrek aan elasticiteit, dichtheid en stevigheid wil behandelen.


Het is onmisbaar voor 40-plussers om vochtregulerende en voedende crème te combineren! Dit is iets waar ik absoluut duidelijk over ben als jij de beste resultaten wilt ...


Moeten we slechts één type gezichtscrème gebruiken?


Nee; alles wat je moet weten is wat de juiste combinaties zijn voor jouw gezicht ...


1.- Ten eerste moet na een grondige reiniging van de huid een gezichtsserum worden aangebracht. Serums zijn concentraten van actieve ingrediënten die een onmiddellijk effect hebben en lichte texturen, onafhankelijk van onze leeftijd en huidtype moeten ze worden aangebracht in combinatie met onze reguliere vochtregulerende of voedende crème.


2.- De tweede fase is het aanbrengen van de vochtiregulerende of voedende crème die het beste past bij onze huidbehoeften en het huidprobleem dat je wilt behandelen.


Vochtregulerende crème helpt ons om het ideale waterniveau in de huid te behouden, zodat onze huid waterig en gezond is. Ondertussen zorgt voedende crème voor de nodige voedingsstoffen, zodat onze huid haar vitaliteit kan behouden en er jonger uit kan zien.


Vanaf 40 jaar hebben volwassen huiden extra voeding nodig, dus het is ideaal om hydraterende en voedende crème te combineren. We kunnen overdag vochtinbrengende crème aanbrengen en 's nachts voedende crème.


- KIEZEN VAN GEZICHTSMASKERS


Om je huid net dat beetje extra te helpen, zou je idealiter naar je plaatselijke schoonheidssalon gaan en jezelf in de handen van een cosmetische professional plaatsen en een gezichtsmasker krijgen; die finishing touch voor een stralende huid vol leven.


Bovendien is niemand beter dan onze eigen schoonheidsspecialiste om het masker aan te bevelen dat het beste past bij ons huidtype. De ALGAE PEEL-OFF FACIAL MASK van CASMARA is fantastisch omdat ze de temperatuur van de huid met tot wel 6 ° C verlagen, wat een drainerend effect geeft voor wallen en donkere kringen onder de ogen, naast het verstevigen, versterken en kalmeren van de huid.


Bekijk alle opties die voor je openstaan ​@ByMartineSophia


Nu je weet hoe je jouw huidtype, het probleem dat je wilt oplossen en het soort crème dat je moet gebruiken, kunt identificeren, is er geen excuus meer om geen perfecte huid te hebben, dus ...

  laten we beginnen !!!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page