top of page
Brazilian, wax, Brabant, Tilburg, Breda, Rijen

Waxing

 

Wat is waxen?

Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt. 

 

Wanneer een afspraak maken?

Als je haarloos op vakantie wilt, is een afspraak 2 of 3 dagen ervoor ideaal. Geef de haarfollikels even de gelegenheid weer bij te komen voordat je in je bikini glijdt. Maak op tijd een afspraak: houdt rekening met volle agenda's in de vakantieperiode.

 

Hoe ziet een “Brazilian wax” er bij “By Martine Sophia” in de salon uit?

Allereerst word je welkom geheten in de salon. Onder het genot van een kopje thee/koffie of een glaasjes water nemen we samen het intake formulier door.

Als alles is doorgesproken krijg je een handdoek, wegwerp slip en intiem doekje. Je kunt je omkleden in toiletruimte van de salon en je eventueel even opfrissen. Zodra je de juiste “wax outfit” aan hebt kom je met de handdoek omgeslagen terug de salon ruimte in en neem je plaats op de behandeltafel. Hier word vervolgens uitgelegd hoe we te werk gaan. Mocht je vragen hebben kun je die altijd voor, tijdens en na een behandeling stellen. Bij “By Martine Sophia” staan discretie, hygiëne en comfort voorop! Dit betekent dat ik nooit “double dip” in harspotten en garandeer je dat alles wat met jouw lichaam in aanraking komt, schoon is. En het belangrijkste: mijn waxen zijn vooral ontwikkeld om zo comfortabel mogelijk te waxen. Nee, waxen is niet pijnloos, maar met de Lycon wax zeker veel comfortabeler!

 

Brazilian virgin?

Heb je nog niet eerder een Brazilian wax ondergaan, maar wel veel spookverhalen gehoord over waxen? Waxen is niet pijnloos, maar veel minder pijnlijk dan velen je zullen doen geloven. De eerste keer is het meest gevoelig, omdat de haartjes dan voor het eerst worden verwijderd. Maar vanaf de tweede keer zul je merken dat het een stuk minder gevoelig is. En heb je de eerste drie behandelingen gehad? Dan rest alleen nog donsachtig haar en dat is veel minder gevoelig om te waxen. Vind je het allemaal toch wat spannend? Je kunt altijd even langs komen om eens wat haar op je arm te laten verwijderen en het gevoel van waxen te ervaren.

 

Belangrijk om te weten vóór een Brazilian wax:

 • De ideale lengte is 0,5 tot 2 cm

 • Scrub de huid 1 of 2 dagen voor de behandeling: dat scheelt ingegroeide haren achteraf.

 • Gebruik geen bodylotion, body olie of douchecrème op de dag van de behandeling.

 • Laat je ook je oksels harsen, gebruik dan ook geen deodorant op deze dag.

 • Neem als je heel gevoelig bent 30 minuten voor de behandeling een paracetamol.

 • Gebruik vanaf de eerste dag na je Brazilian wax onze Ingrown-X-it Serum om ingroeien van haren te voorkomen. Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug; je haar moet ten minste 2 mm lang zijn.

 

Niet doen

De eerste 24 uur na het waxen:

 • Neem geen heet bad of hete douche

 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen

 • Ga niet naar de sauna

 • Blijf uit het zwembad én uit zee

 • Draag geen strakke of niet-ademende kleding

 • Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid

 • Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers (enzovoort!) als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon even zo veel mogelijk afblijven!

 • Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.

 • Gebruik geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken

En daarna:

 • Niet scrubben binnen drie dagen na het waxen

 • Maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je dan extra gevoelig bent

 • Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!

 • Gebruik als je na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor

 

Hygiëne staat bij mij voorop

No double dipping: bij mij wordt de spatel waarmee de wax wordt aangebracht nooit een tweede keer in de wax gedoopt. Ik werk altijd met nitril handschoenen aan en garandeer je dat alles wat met jouw lichaam in aanraking komt, schoon is.

 

Gêne

Als je voor de eerste keer komt voor een Brazilian wax zal er een moment komen waarop je je ondergoed zult moeten uittrekken. Ik snap dat dit de eerste keer wat ongemakkelijk kan zijn voor sommigen. In de salon zie ik dagelijks tientallen schaamstreken van vrouwen en heb alles al eens gezien. Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Voor een professional “wax specialist” telt echter alleen de tevredenheid van de klant. Je kunt volledig vertrouwen op mijn discretie en professionaliteit.

 

Wanneer kun je niet waxen?

Wax niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glycolic Acid. Stel mij op de hoogte als je diabetes hebt, of een huidallergie.

 

Na het lezen van bovenstaande informatie toch nog vragen? Of wil je meteen een wax afspraak maken?

Neem contact op met By Martine Sophia. Maak je keuze en geniet wekenlang van een zachte en gladde huid. Een enkele behandeling duurt meestal niet langer dan 30 minuten. Voor iedere behandeling gebruik ik uitsluitend producten van top kwaliteit.

 

*Let op: voor alle vormen van Brazilian waxing geldt dat deze tot nu toe alleen op vrouwen uitgevoerd worden. Voor de jongere dames onder ons is een "Bikini-wax" mogelijk vanaf 12 jaar.

 

Brazilian, wax, Rijen, Brabant, Tilburg, Breda
bottom of page