top of page

Bescherm je huid tegen de kou

Bijgewerkt op: 7 jan. 2018


Het ideaal wanneer het koude weer nadert, is om over te schakelen naar een speciale schoonheidsroutine. Ik vertel je alles wat je moet weten over je huid, zodat jij weet hoe je er in deze tijd van het jaar goed voor kunt zorgen.


Wat gebeurt er met de huid als het koud is?

Lage temperaturen, klimaatveranderingen en droogte vertragen de celvernieuwing en als gevolg daarvan ziet de huid er dof, droog en verouderd uit.

Sommige gewoonten, zoals het te warm zetten van de verwarming in huis of het douchen met te warm water, veroorzaken uitdroging en de huid zal daardoor strak aanvoelen. Ook kan de huid gaan jeuken of vervellen…

Om dat te voorkomen, moeten we schoonheidsprotocollen volgen die de huid voeden, energie en vitaliteit bieden. Zo zal de huid steviger, elastischer en bovendien veel beter voorbereid zijn op de milieuagressies van de winter.


Hoe verzorg je de huid deze tijd van het jaar?

Vochtinbrengen en voeden zijn de twee belangrijkste prioriteiten wanneer het koud weer is. Kies voor cosmetica die voedende en energie-actieve ingrediënten bevatten, zoals co-enzym Q10 en creatine, beide ingrediënten zijn zeer nuttig voor de huid. Ze produceren cellulaire energie, herstellen de huidlipidebarrière, verbeteren de correcte werking van celmembranen, vertragen het proces van veroudering en zorgen voor stevigheid en zachtheid van de huid.


Wist jij dat hyalyronzuur een natuurlijk voorkomend bestanddeel van ons lichaam is?

Hyaluronzuur is onderanderen verantwoordelijk voor het in stand houden van de perfecte hyrdatatie en elasticiteit niveaus, omdat het een groot vermogen heeft om water vast te houden…Het werkt eigenlijk als een spons! Ideaal voor de huid: het hydrateert grondig, vertraagt veroudering en vult fijne lijntjes van binnenuit. Het heeft dus hydraterende, revitaliserende en verstevigende eigenschappen.

De ‘vitalizing’ lijn combineert de twee essentiele bio-energetische ingredienten voor deze tijd: COENZYME Q-10 + CREATINE die samen met het hyaluronzuur hepden de energie te verzorgen en te herstellen die je huid nodig heeft in de winter.

Casmara's Geheim

Onthoud dat het essentieel is om ook in de winter een schoonheidsroutine te volgen:

1. Reinig je gezicht.

2. Breng je serum aan.

3. Verbeter je huidverzorgingsroutine met een vochtinbrengende en / of voedende crème.

Tips die je niet moet vergeten:

- Douche nooit met heet water (lauwwarm is prima).

- Was je gezicht met lauw of fris water. Als je daarna je gezicht droogt, wrijf dan niet over de huid, maar dep voorzichtig je huid droog.

- Gebruik ook in de winter anti-zonnebrandcrème.

- Exfolieer je huid minstens één keer per week.

- Plan minimaal elk seizoen een passende schoonheidsroutine.

Resultaat, een prachtige huid, ook in de winter!

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page