top of page

De perfecte gezichtsreiniger voor mijn huid: hoe kies ik die?


Dagelijkse gezichtsreiniging is de basisstap om de huid langer gezond en jong te houden. Maar weet je wat voor jou de beste gezichtsreiniger is? In deze post help ik je om ze beter te begrijpen en om te herkennen welke de beste is voor je huid, altijd op basis van het besef dat een gezichtsreiniger moet reinigen zonder te irriteren. Of we nu make-up dragen of niet, het reinigen van het gezicht is essentieel om toekomstige huidproblemen, zoals vroegtijdige veroudering, onvolkomenheden of onzuiverheden, te voorkomen. In de regel moeten we idealiter twee keer per dag 's ochtends en' s avonds reinigen voordat we doorgaan met de gebruikelijke schoonheidsroutine.

Door het gezicht te reinigen, verwijderen we dode cellen en overtollige olie, zuiveren we en verwijderen we alle omgevingsresten die zich de hele dag op onze huid ophopen. Op deze manier laten we de huid op natuurlijke wijze regenereren, zuiveren en ademen. Daarom is het elke dag zuiveren en reinigen van jouw huid een essentieel onderdeel van gezichtsverzorging en van vitaal belang om ervoor te zorgen dat cosmetische producten die daarna worden aangebracht, goed worden opgenomen. Maar kunnen we een reinigingsmiddel gebruiken om onze huid te verzorgen? Het antwoord is nee. Elk huidtype heeft verschillende behoeften en vereist een reeks verschillende behandelingen. Om het juiste product te kiezen om je huid te reinigen, moet je eerst weten welk huidtype je hebt. Wordt het gemakkelijk rood? Je hebt een gevoelige huid. Wordt jouw T-zone glanzend en droogt de rest van het gezicht uit? Je hebt een gecombineerde huid. Schilfert en / of droogt het gemakkelijk uit? Je huid is droog of erg droog. Glans, grove poriën of vlekken? Je hebt een vette of zeer vette huid. Nu je jouw huidtype kent, gaan we verder met de tweede stap: het kiezen van de juiste gezichtsreiniger. Er zijn verschillende gezichtsreinigers met verschillende texturen en functies. Daarom zijn water- of gelreinigers het populairst vanwege hun verschillende toepassingen en aanpassingsvermogen en hun beschikbaarheid voor alle huidtypes. Maak kennis met hun eigenschappen.

Water en gel gezichtsreinigers

Micellair water is een belangrijk product voor alle huidverzorgings merken en het favoriete cosmetica product van de meeste vrouwen. Op waterbasis en geformuleerd met micellen, micellair water is een alles-in-één product dat niet alleen de huid diep reinigt, maar ook verstevigt en hydrateert. Micellen zijn moleculen die gezichtsvuil en talg kunnen aantrekken, isoleren en door het water transporteren om het van de huid te verwijderen. Micellair water sleept geen vuildeeltjes; het houdt ze vast en verwijdert ze volledig, met respect voor de balans van de huid, waardoor het in bijna alle gevallen geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid. En dat alles zonder te hoeven spoelen, wat het een gemakkelijk aan te brengen gezichtsreiniger maakt, geschikt voor de meest luie mensen. Ik zou dit type cosmetica categoriseren als geschikt voor alle huidtypes.

Hoe en wanneer Micellar Water gebruiken?

Dankzij de talloze voordelen kan het dagelijks worden gebruikt in de schoonheidsroutine, voor het slapen gaan en na het ontwaken. Het kan ook op elk moment van de dag worden gebruikt om de huid op te frissen of om onzuiverheden en vuildeeltjes op het gezicht te reinigen. Met betrekking tot de applicatiemethode is het gebruik zo eenvoudig dat je het product alleen op een wattenschijfje hoeft aan te brengen en het met een lichte aanraking over de huid moet vegen, vanuit het midden van het gezicht naar buiten. Het resultaat? Frisse, gereinigde huid zonder onzuiverheden. En als je de huid zou kunnen reinigen terwijl je hem beschermt? Casmara Urban Protect Micellar Water is een waterreiniger die in slechts één stap reinigt en beschermt, waardoor een anti-vervuilend schild wordt gecreëerd tegen de 3 belangrijkste soorten vervuiling (ultraviolet licht, luchtvervuiling en chemische middelen), de perfecte bondgenoot voor stedelingen!


Cleansing Gel is een ander type gezichtsreiniger, met een andere formule en textuur die geschikt is voor alle huidtypes. Dit type reiniger, dat een lichte en zijdeachtige textuur heeft en verandert in een zeep wanneer het over het gezicht wordt aangebracht, reinigt en handhaaft de natuurlijke hydratatiebalans van de huid. De formulering van dit type product is normaal gesproken gemaakt om diep te reinigen, zachtheid en hydratatie te geven, te versterken en ook om de huid te verzorgen.

Zachte en lichtgewicht gezichtsreinigers met textuur

3-in-1 geltextuurreinigers. CASMARA kiest voor een revolutionaire formule van multi-action gezichtsreinigers die drie producten in één stap combineren: reiniger, toner en make-up remover. Makkelijk en snel! Deze zeer effectieve alles-in-één reiniger reinigt niet alleen de huid diep, maar verwijdert ook make-up en versterkt. Ze zijn ook geschikt voor het reinigen en verwijderen van (waterproof) make-up rond de ogen en lippen. Met hun zachte en zijdeachtige textuur en opmerkelijke verzachtende eigenschappen, conditioneren en hydrateren deze reinigingsmiddelen het gezicht. Het resultaat is een diep gereinigde, strakke en extra zachte huid. Kies degene die het beste bij je huidtype past!

Hoe gebruik je de reinigingsgel?

Maak het gezicht voorzichtig nat met water. Masseer jouw huid diep met cirkelvormige bewegingen zodat de gel schuimt en dieper doordringt, waardoor alle soorten vuil en onzuiverheden worden verwijderd. Focus op gebieden die meer vatbaar zijn voor onvolkomenheden, zoals de T-zone (neus, voorhoofd en kin). Spoel het gezicht vervolgens af met koud of lauw water. Gebruik nooit heet water! Dit laat onze huid uitdrogen en maakt het gevoelig en laat het sneller verouderen. Het is belangrijk om te weten hoe je de gevoelige huid op een meer specifieke manier kunt behandelen. Dit type tere huid reageert slecht op sterke zepen en producten die alcohol of parfums bevatten. Daarom mag het alleen worden gereinigd met 100% natuurlijke of hypoallergene producten die de huid niet aantasten, of kortom, producten die speciaal voor dit huidtype zijn gemaakt. Sensitive Skin Cleanser is een goed voorbeeld: een hypoallergene reinigingsgel geformuleerd met natuurlijke oppervlakteactieve stoffen; een uitgebalanceerde formule die de natuurlijke eigenschappen van de huid respecteert en tegelijkertijd diep reinigt. Natural Marine Cleanser is ook geschikt voor de gevoelige huid: een natuurlijke hydraterende gezichtsreiniger samengesteld met 100% natuurlijke actieve ingrediënten die biocompatibel zijn. Het reinigt diep terwijl het de huid respecteert en hydrateert. Regelmatige gezichtsreiniging is erg belangrijk om de huid mooi en gezond te houden, dus ga nooit naar bed zonder je gezicht te wassen en alle vuil en/of make-up te verwijderen! Weet jij nu welke reiniger perfect is voor je huid?


Heb je na het lezen van dit stuk vragen mag je me natuurlijk altijd per e-mail of whatsapp benaderen.


Casmara Cosmetica zonder grenzen!


103 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Tyson H
Tyson H
Oct 01, 2021

Thank you for taking the time to share this

Like
bottom of page