top of page

Een gezonde routine


Wanneer je voor jezelf zorgt, zie je er van binnenuit mooi uit. Daarom wil ik vandaag enkele tips met je delen, om je te helpen een gezonde routine voor jouw lichaam te volgen en daarom de schoonheid van jouw huid te versterken.


Slaap 7 / 8u

Om productief te zijn, heb je dagelijks minimaal 7 / 8u rust nodig. Ik raad je aan om vroeg naar bed te gaan, uiterlijk om 12 uur 's avonds. Terwijl we slapen regenereren de lichaamscellen 8 keer sneller dan overdag en geven ze hormonen af die veroudering kunnen stoppen. Bovendien is de opperhuid ontvankelijker voor cosmetische producten 's nachts, dus vergeet niet je schoonheidsroutine op gezicht en lichaam uit te voeren.


Begin jouw dag vroeg

We halen het meeste uit de dag en hebben 's ochtends meer energie. Als we vroeg opstaan, krijgen we meer productiviteit, betere concentratie en meer geheugen.


Houd rekening met het belang van een goed ontbijt om uw welzijn te verlengen. De eerste maaltijd van de dag is de belangrijkste omdat de dagelijkse prestatie ervan afhangt. Een goed ontbijt helpt je onthouden, concentreren en leren.

Drink 1,5 tot 2 water liter per dag

Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water. Daarom is het essentieel om de juiste hydratatieniveaus in ons lichaam te houden voor de goede werking van onze organen en het uiterlijk van onze huid. Uitdroging veroorzaakt droogheid, rimpels en gebrek aan elasticiteit. Hier is het advies: drink een glas water nadat je bent opgestaan, drink tussen de maaltijden door en elke keer dat je traint, wordt zo de lichaamsvloeistof hersteld die nodig is om gezond te blijven.

Eet gezond

De volgende eet tips kun je in gedachte houden de volgende keer dat jij een maaltijd bereid: consumeer meer wit vlees (rijk aan proteïne en weinig verzadigd vet) dan rood, en neem volle granen die rijk zijn aan voedingsstoffen: vezels, magnesium, ijzer, fosfor, mangaan, selenium en B-vitamines (2) . Eet geen bewerkte suikers, gebak, frisdrank, conserveringsmiddelen, diepvriesproducten ... omdat ze het lichaam niets goeds bieden. Wissel snoep voor noten (rijk aan energie, vetzuren, eiwitten en sporenelementen), de donut in de middag voor een stuk fruit (een gezonde aanvoer van essentiële voedingsstoffen, vezels en water); en beetje bij beetje zal gezond eten een gewoonte voor je worden.

Doe aan lichaamsbeweging en rek

20/30 minuten per dag, 4/5 keer per week, de sleutel om je lichaam gezond te houden. Het ideaal is om cardio en matige fysieke activiteit te combineren, maar als het niet jouw ding is, dwing jezelf om te lopen, het is een oefening die calorieën verbrandt en het cardiovasculaire systeem helpt, zodat je cellen zuurstof krijgen en dat op je huid zichtbaar is en er gezonder uitziet. Trouwens, vergeet niet om altijd te strekken & rekken na het sporten, je spieren zullen herstellen en je zult je elasticiteit verbeteren.

Neem de tijd voor jezelf

Neem de tijd voor jezelf, om na te denken of te mediteren. Besteed 20 minuten per dag aan doen wat je maar wilt: naar muziek luisteren, lezen, schilderen of je Casmara-schoonheidssessie houden die je helpt uit te rusten, uit te schakelen, te ontspannen en er mooier uit te zien. Geef jezelf elke dag een kleine traktatie en hou veel van jezelf!


Zorg vanaf nu voor jezelf!

CASMARA, cosmetica zonder grenzen


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page