top of page

Matcha... veel meer dan een thee


Een genot voor de zintuigen en een fantastische keuze om gezond te blijven.De trend van groene consumptie neemt toe, en dit jaar kiezen steeds meer mensen voor natuurlijk voedsel, minder voedsel van dierlijke oorsprong en sommigen springen op de kar van zogenaamd superfood(s). Het gaat niet langer alleen om het vermijden van conserveringsmiddelen, het consumeren van "lichte" of minder suikerhoudende producten, het gaat erom het lichaam iets meer te geven ...


De producten uit Japan wekken altijd veel belangstelling vanwege hun eeuwenoude cultuur, maar er is één product in het bijzonder dat de laatste tijd veel besproken wordt en dat door zijn eigenschappen een zekere fascinatie opwekt ... ik heb het over Matcha Tea.Het woord "Matcha" betekent thee-extractpoeder en het is dat deze thee afkomstig is van de poedervormige bladeren van groene thee. Terwijl traditionele thee wordt gebrouwen in heet water met een theezakje, mengt Matcha-theepoeder zich direct met heet water, waardoor het zijn eigenschappen veel beter behoudt.

Detox en antioxidant

Deze thee is geweldig! Het bevat chlorofyl dat, naast het helpen het bloed te reinigen, het lichaam helpt om op natuurlijke wijze gifstoffen te verwijderen. Het is een natuurlijke drainage die rijk is aan niacine, wat helpt de spijsvertering te verbeteren en chemicaliën uit het lichaam te verwijderen. Bijzonder is het hoge gehalte aan vitamines en mineralen zoals zink, selenium, magnesium of chroom. Het bevat een grote hoeveelheid antioxidanten waardoor het een effectieve beschermer is tegen ziekten en veroudering.

Energie en rust in je dag

Als je een persoon bent die koffie moet consumeren om door te gaan met jouw dagelijkse taken, kan dit jouw kans zijn om deze te vervangen door een meer natuurlijke optie. Matcha wordt in Japan gedronken om tegelijkertijd te ontspannen en geeft je energie. Maar hoe? Dankzij L-Theanine. Dit aminozuur helpt je alert en toch kalm te blijven. In plaats van de bloeddruk te verhogen, worden de niveaus en hartslag verlaagd, zodat je kunt ontspannen, maar toch actief kunt zijn. Het gebruik wordt aanbevolen in de eerste helft van de dag om te voorkomen dat je niet kunt slapen.

Gezondheid in een kopje thee

Een van de meest interessante dingen van deze thee is hoe het elke dag kan bijdragen aan onze gezondheid. "Matcha" beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkers die kanker of artritis kunnen veroorzaken; het bevordert ook de concentratie en stimuleert ons geheugen, vermindert stress, elimineert overtollig cholesterol en triglyceriden. Kortom, voordelen en meer voordelen voor onze gezondheid!

Hoe Matcha te bereiden?

Matcha-thee is trendy en sommige mensen hebben ervoor gekozen om het op verschillende manieren te bereiden. Sommigen voegen melk toe om de beroemde "Matcha latte" te maken, maar melk heeft vet en daardoor is de thee minder makkelijk om te verteren en verdwijnt de karakteristieke smaak. Daarom is het ideaal om alle eigenschappen te behouden het 'rauw' te nemen en de traditionele Japanse ceremonie volgen, zal de ervaring speciaal zijn:


1. Verwarm het water tot 90 graden. Wacht na het koken 2 minuten. Voeg een theelepel Matchapoeder toe.


2. Het ideaal is om het te mengen met een speciale garde gemaakt met een bamboetak die in 100 garens is gesneden en klop in een zigzagbeweging van rechts naar links; hierdoor wordt de thee schuimig. Maar als je geen bamboe-garde hebt, hoef je je geen zorgen te maken.

Als je dat doet, zorg je ervoor dat de thee zijn smaak behoudt, de eigenschappen intact blijven en je ervaring geweldig zal zijn! Let op klop Matcha niet te lang hierdoor wordt het bitter van smaak.


Het beste van Matcha-thee is dat het verschillende opties heeft om het te consumeren, als je geen zin hebt in warme thee, kun je het gebruiken in recepten of gewoon om kleur te geven in zoete en hartige gerechten.


Een genot voor de zintuigen en een fantastische keuze om gezond te blijven.


Casmara, cosmetica zonder grenzen

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page