top of page

Veilig zonnebaden


De komst van de zomer brengt mooi weer, de zon, dagen op het strand, het zwembad en buitensporten. Zonnen om die perfecte goudbruine kleur te ontwikkelen die er zo goed uitziet, is een van onze doelen in deze tijd van het jaar, maar weet je hoe je veilig kunt zonnebaden? De zon heeft talloze voordelen voor onze huid en is essentieel voor het leven; het verhoogt ook ons zelfvertrouwen en optimisme, is betrokken bij verschillende fysiologische processen van het menselijk lichaam, zoals vitamine D-synthese, en verbetert sommige huidaandoeningen.

Onjuiste blootstelling aan de zon kan echter tal van gezondheidsrisico's met zich meebrengen, met veel negatieve effecten die het gevolg kunnen zijn van intense blootstelling, zoals brandwonden of oogletsel; of door chronische blootstelling, zoals veroudering, donkere vlekken en huidkanker. Onbeschermde blootstelling tijdens de kindertijd en tienerjaren kan bijzonder gevaarlijk blijken te zijn, aangezien het in de toekomst wordt geassocieerd met een verhoogd risico op huidkanker. Goed zonnen is essentieel om onze gezondheid en die van onze huid te behouden; vandaag wil ik je enkele tips geven om op een zo veilig mogelijke manier te zonnebaden: 1. Vermijd te lang in de zon te blijven, want zelfs als je een zeer hoge beschermingsfactor gebruikt, biedt geen enkel zonnescherm volledige bescherming tegen de risico's van overmatige blootstelling aan de zon.


2. De eerste blootstelling aan de zon van het seizoen mag niet langer zijn dan 20 minuten. 3. Vermijd zonnebaden tussen 12.00 en 16.00 uur en neem extra beschermende maatregelen voor alle buitenactiviteiten die je tussen deze tijden kunt ondernemen. 4. Stel kinderen onder de drie jaar niet bloot aan de zon. Als dit het geval is, bescherm ze dan met hoeden, een bril en zeer hoge SPF anti-zonnebrandmiddelen die speciaal voor kinderen zijn en waterbestendig. 5. Het wordt aanbevolen een zonnebrandcrème te gebruiken die beschermt tegen UVB-stralen, die zonnebrand veroorzaken, en tegen UVA-stralen, de hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Bovendien zijn het deze twee soorten straling die bijdragen aan een groter risico op huidkanker. 6. Kies de juiste bescherming voor jouw huidtype of het lichaamsgebied dat je beschermt, vooral omdat elk lichaamsdeel een huidtype heeft. Bescherm dus met speciale zorg gezichten, kale hoofden, schouders, decolleté, oren, handen en wreef, omdat ze gevoeliger zijn voor de zon.

7. Kies vooral voor de eerste keer dat je aan de zon wordt blootgesteld een hoge beschermingsfactor. Verspreid een royale hoeveelheid zonnebrandcrème gelijkmatig en breng het 30 minuten voor blootstelling aan de zon aan op de droge huid, herhaal dit om de twee uur of wanneer je zwemt of afdroogt. 8. Gebruik geen zonnebrandmiddelen die sinds vorig jaar geopend zijn. 9. Bescherm jouw huid met zonnebrandcrème, zelfs op bewolkte dagen, aangezien UV-straling wordt gereflecteerd door water, zand, gras en sneeuw, zelfs op bewolkte dagen. 10. Bescherm je hoofd tegen zonnestraling met hoeden en je ogen met een zonnebril. 11. Blijf gehydrateerd door veel water te drinken. 12. Breng altijd vochtinbrengende crème aan na blootstelling aan de zon. 13. Als je veranderingen in de kleur of grootte van jouw vlekken of moedervlekken opmerkt, raadpleeg dan jouw arts. Vergeet niet al deze aanbevelingen op te volgen; door extra veiligheidsmaatregelen te nemen, wordt jouw blootstelling aan de zon veiliger. Vrolijke zomer!


CASMARA Cosmetica zonder grenzen!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page