top of page

Verzorgde handen tijdens de lockdown


Als gevolg van de Covid-19-pandemie moeten we allemaal striktere hygiënevoorschriften volgen, zoals vaker onze handen wassen, beschermende handschoenen dragen of continu handdesinfecterend middel op alcoholbasis gebruiken. Dit alles kan onze handen droger maken dan normaal en ervoor zorgen dat ze sneller verouderen, dus naast het nemen van de aanbevolen maatregelen is het nu ook belangrijk om ze zoveel mogelijk te verwennen. De huid van onze handen is een van de meest delicate en blootgestelde van het lichaam, degene die onze leeftijd het meest verraadt. Op dit moment is het belangrijk om ze speciale aandacht te geven, door ze specifieke zorg te geven om de verschijning van rimpels, slapte, zichtbare aderen, donkere vlekken en andere tekenen veroorzaakt door de slijtage die ze momenteel ervaren te voorkomen. Met een specifiek schoonheidsritueel dat herstellende, regenererende, voedende en hydraterende actieve ingrediënten bevat, kun je jouw huid verzorgd en jong houden.

Hoe beschadigt regelmatig handen wassen met zeep of handdesinfecterend middel op basis van alcohol jouw handen?

Regelmatig handen wassen kan de balans van de lipidenlaag en het huidbioom van jouw handen beïnvloeden, de twee buitenste barrières die jouw huid beschermen en gezond houden. De lipidelaag wordt gevormd door oliën die door de huidcellen worden afgescheiden. Elke keer dat je je handen wast, verwijder je een deel van deze laag; de cellen scheiden deze oliën opnieuw af om het te herstellen, maar als je constant je handen wast, hebben de cellen geen tijd om het te herstellen. Hetzelfde gebeurt met het microbioom, de essentiële verdedigingslaag die je huid beschermt tegen ziekteverwekkers. Hoewel zeep op basis van alcohol alle middelen verwijdert die mogelijk op de huid zitten en de verspreiding van Covid-19 kan veroorzaken, beschadigt het ook deze verdedigingslaag die jouw huid beschermt tegen schadelijke externe middelen. Hoe beïnvloedt continue schade aan de lipidelaag en het microbioom de gezondheid van jouw huid? Het directe gevolg is dat de verdedigingsbarrières zeer beschadigd zijn, waardoor de huid onbeschermd is tegen externe agressies. Een onevenwicht in deze laag kan atopische dermatitis en eczeem veroorzaken. Door het dunner worden van de buitenste laag, zal de huid ook uitdroging ondervinden, veroorzaakt door meer waterverlies, er droog uitzien, met een zichtbare opeenhoping van droge dode cellen en een duidelijk verlies van huidelasticiteit. Zo verandert het in een verouderende en kwetsbare huid.

Hoe houd je je huid in perfecte conditie?

Natuurlijk is het mogelijk om ojuw huid zowel beschermd tegen coronavirus als verzorgd te houden als ja, naast het volgen van de aanbevolen wasgewoonten, een geschikte herstellende cosmetica aanbrengt. CASMARA Recovery Hand Cream versterkt de verdedigende huidbarrière en beschermt deze tegen uitwendige schade. Het herstelt ook de huid intensief door de beschadigde gebieden aan te pakken en versnelt het huidvernieuwingsproces. Geavanceerde acties gecombineerd met een krachtig hydraterend en voedend effect dat de huid zacht, zijdeachtig en comfortabel maakt. CASMARA Recovery Hand Cream is een geavanceerde formule gemaakt met: PASSION FRUIT: natuurlijk actief ingrediënt van maagdelijke passievruchtolie die de opperhuid herstelt en geneest. Detecteert en handelt intelligent op de meest beschadigde gebieden, herstelt ze en biedt buitengewone elasticiteit. POLLUBLOCK: beschermend schild tegen vervuiling en vervuilende stoffen die niet alleen buiten, maar ook binnenshuis zijn (tabaksrook, gassen zoals koolmonoxide, schoonmaakmiddelen en andere schadelijke deeltjes die aan je huid blijven kleven). NIACINAMIDE: anti-aging moisturizer die de vorming van collageen stimuleert en de elasticiteit verbetert. TRI-NATUURLIJKE WAXEN: hydro-voedend ingrediënt dat voedt en uitdroging voorkomt, gemaakt met jojoba, mimosa en zonnebloemwas. Geeft een zijdezacht gevoel, waardoor de huid fluweelzacht aanvoelt.

HYDRA BALANCE: intensieve vochregulerende crème. Combineert herstellende en vernieuwende acties om huidbeschadiging en tekenen van veroudering te verbeteren.

VITAMINE E: voedingsstof die de huid beschermt tegen fotoveroudering, zeer krachtige antioxiderende en anti-vrije radicalen werking, essentieel voor een zichtbaar jonger uitziende huid: hydro-voedend ingrediënt dat voedt en uitdroging voorkomt, gemaakt met jojoba, mimosa en zonnebloemwas. Geeft een zijdezacht gevoel, waardoor de huid fluweelzacht aanvoelt.

Perfect handen intensief lockdown-ritueel.

Behalve dat je de hele dag jouw herstellende handcrème niet mist en deze zo vaak als nodig aanbrengt, besteedt je wat tijd om jouw handen een of twee keer per week te verwennen door uw "PERFECTE HANDEN" INTENSIEF RITUEEL uit te voeren. Was je handen met water en zeep en start je RITUEEL.

STAP 1. EXFOLIANT

Breng NATURAL PEELING TRI-ACTIVE aan op je handen met een zachte massage en laat 5 minuten intrekken. Verwijder het vervolgens door voorzichtig te wrijven met een katoenen en/of hydrofiele doek om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen.


STAP 2. HERSTELLENDE ANTI-AGING CREAM

Breng een ruime hoeveelheid handcrème aan en masseer zachtjes in een cirkelvormige beweging om de penetratie te verbeteren.


STAP 3. NAGELRIEM VERZORING

Breng MULTIBENEFIT 7-in-1 aan op je nagelriemen om ze zacht en gehydrateerd te houden. 100% natuurlijke multifunctionele herstellende balsem met rijke textuur en zeer voedende, natuurlijke actieve ingrediënten. Multibenefit 7-in-1 helpt om jouw huid te herstellen, te kalmeren, te voeden, te regenereren en te hydrateren, terwijl de bacteriële flora van de huid in balans wordt gehouden. Een waterdichte tip is om deze heerlijke balsem ook aan te brengen op de droogste, meest beschadigde plekken, zoals je knokkels en / of tussen je vingers. Gebruik vervolgens een plastic wegwerphandschoen of huishoudfolie om je handen te bedekken en laat deze zo lang mogelijk zitten. Dankzij de occlusieve werking zal de folie de penetratie van de aangebrachte actieve ingrediënten verbeteren. Weet je, dagelijkse verzorging en een intensievere behandeling twee keer per week houden je huid in deze periode in perfecte conditie. By Martine Sophia raad je aan om je handen vaak te wassen, maar nu kan dat zonder je zorgen te maken dat je ze beschadigt.


CASMARA Cosmetica zonder grenzen!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page