Wat zit er nu eigenlijk in mijn crème?


Heb jij dat ook wel eens? Je koopt een crème op advies van de schoonheidsspecialist of iemand anders heeft je de crème geadviseerd, omdat deze gé-wel-dig bij jouw huid zal passen. Maar wat zit er nu eigenlijk in de crème en wat doet het nu precies voor je huid?


Als je eens goed op een verpakking kijkt van een potje/flesje crème kom je verschillende ingrediënten tegen, maar vaak ken je de helft van die ingrediënten niet of heb je geen idee waarom ze nu eigenlijk in de crème zitten.


Vandaag ga ik in op de ingrediëntenlijst van de AgeDefence cream van Casmara. Een heerlijke pre- en probiotica crème die je huidverzorgt, veroudering tegengaat en de barrière van de huid versterkt. Het creëert als het ware een schild tegen de tijd, dankzij de anti-aging actieve ingrediënten.


De lijst ziet er zo uit;

Aqua (water). Coco-caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-6 distearate. Lactococcus ferment lysate. Pseudozyma epicola / soybean flour / apricot kernel oil / olive fruit oil / sweet almond oil / sunflower seed oil / licorice root extract ferment extract filtrate. Macadamia integrifolia seed oil. Inulin. Jojoba esters. Tocopheryl acetate. Alpha-glucan oligosaccharide. Cetyl alcohol. Benzyl alcohol. Fragrance. Polyglyceryl-3 beeswax. Xanthan gum. Polymnia sonchifolia root juice. Maltodextrin. Glyceryl laurate. 1,2-Hexanediol. Lactid acid. Biosaccharide gum-4. Sodium benzoate. Lactobacillus. Sodium chloride. Tocopherol.



Zo nou niet echt een lijstje met woorden die je dagelijk gebruikt. Vaak worden gewoon de scheikundige benamingen genoemd, voor jou als consument kan dit zeer verwarrend werken.


Ik zal stuk voor stuk uitleggen wat het is en waarvoor het dient:

  1. Aqua / Water, hydratatie & oplosmiddel voor alle werkstoffen.

  2. Coco-caprylate, natuurlijk alternatief voor synthetische siliconen. De olie is kleur- en geurloos. Door de zeer goede verdraagzaamheid geschikt voor alle huidtypen. Goedgekeurd door ECOCERT dus mag gebruikt worden in natuurlijke cosmetische producten. Geeft een zijdeachtig en glad huidgevoel en vermindert zichtbaar rimpeltjes en oneffenheden.

  3. Glycerin, een natuurlijke vochtinbrengende crème die ook in onze huid zit. Super gewoon, al meer dan 50 jaar gebruikt. Niet alleen een eenvoudige vochtinbrengende crème, maar speelt ook een belangrijke rol bij het gezond houden van de laag tussen onze huidcellen. High-glycerine moisturizers zijn geweldig voor de behandeling van een sterk droge huid.

  4. Polyglyceryl-6 distearate, Emulgator tussen mengbare & niet-mengbare stoffen.

  5. Lactococcus ferment lysate, fungeert als een ontstekingsremmend middel. Het onderdrukt de groei van ontstekingsbacteriën zoals s.aureus, p.acnes.

  6. Pseudozyma epicola / soybean flour / apricot kernel oil / olive fruit oil / sweet almond oil / sunflower seed oil / licorice root extract ferment extract filtrate, Een zogenaamde "Fermentoil" die wordt gemaakt door plantaardige oliën te fermenteren met Pseudozyma-bacteriën. Deze bacteriën produceren enzymen die oliecomponenten afbreken waardoor de "voedingswaarde" van de olie toeneemt. Meer specifiek hebben Fermentoils de neiging om een veel groter gehalte aan vrije vetzuren te hebben (in normale oliën zijn vetzuren gebonden aan glycerinemoleculen en uit een zogenaamd triglyceride) en ook enigszins verhoogde antioxidantwaarden. Ze zijn ook cosmetisch eleganter, wat betekent dat ze sneller in de huid worden opgenomen, een minder vettig huidgevoel hebben en, voor de vreugde van de cosmetische chemici, ze ook gemakkelijker te emulgeren zijn. Deze 'fermentoil', claimt niet alleen een verhoogde hoeveelheid vrije vetzuren te bevatten, maar ook antioxidant vitamine E en polyfenolen. Het heeft hydraterende, antioxiderende, antiseptische, fungicide en bactericide eigenschappen en het is zeer geschikt voor vette en acne gevoelige huidtypes.

  7. Macadamia integrifolia seed oil, Gezuiverde macadamia-olie werkt als een vochtinbrenger en verzachtend middel. Het is een gezuiverde plantaardige olie verkregen uit de zaden van Macadamia integrifolia door middel van koud persen, bevat vetzuren en heeft een extreme oxidatieve stabiliteit. Bezit voedende eigenschappen. Gezuiverde macadamia-olie is een kleurloze tot lichtgele vloeistof, oplosbaar in oliën en onoplosbaar in water. Wordt aanbevolen voor cosmetische verzorgingsproducten.

  8. Inulin, Emulgator en huidverzachtend middel, maakt de huid zacht en glad.

  9. Jojoba esters, werkt als een verzachtende, vochtinbrengende, kalmerende en verzorgende stof. Het is een olievrije wasester onttrokken van jojoba-olie door een speciaal proces. Het is natuurlijk, ecovriendelijk, milieuvriendelijk, niet-olieachtig, niet-kleverig en multifunctioneel van aard. Het levert hydratatie, hoge stabiliteit, superieure oxidatieve stabiliteit, romige zachte textuur, glad, elegant huidgevoel en niet-vettig verzachtend vermogen. Bovendien wordt het gemakkelijk door de huid opgenomen en biedt het verbeterde structurele integriteit. In kleurcosmetica biedt het een hogere pigmentbelading voor een betere kleurintensiteit. Het is geschikt voor olievrije formuleringen en heeft geen schuim effect in oppervlakteactieve systemen. Jojoba Esters worden gebruikt in kleurcosmetica en huid-, lip-, haar- en zonverzorgingsproducten.

  10. Tocopheryl acetate, Gebruikt als antioxidant en vochtinbrenger.

  11. Alpha-glucan oligosaccharide, Alfa-glucan oligosaccharide werkt als een beschermend en biostimulerend hulpmiddel. Het is een oligosaccharide verkregen door enzymatische synthese van natuurlijke suikers (sucrose en maltose). Biedt bescherming en biostimulatie van natuurlijke huidverdediging. Het voert een prebiotische actie uit om de integriteit van de natuurlijke flora te controleren. Het is een bioselectief substraat voor nuttige microbiële flora, ecoflora, ten nadele van pathogenen en ongewenste flora. Het biedt zachte beschermende en herstellende werking voor alle soorten huid en hoofdhuid. Beschermt ook suiker voor de ecologie van huid en haar. Het wordt gebruikt in huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten. Voldoet aan ECOCERT.

  12. Cetyl alcohol, viscositeitregelaar: verhoogt of verlaagt viscositeit in cosmetica. Verzachtend middel: maakt de huid zacht en glad. Opacifyer: Vermindert de doorschijnendheid/doorzichtigheid van een cosmeticamiddel. Emulgator: zorgt ervoor dat mengbare en niet-mengbare grondstoffen 1 geheel vormen.

  13. Benzyl alcohol, Conserveermiddel: voorkomt de groei van micro-organisme en bederf van je product. Antiklonter: voorkomt het samenklonteren van poeder in cosmetica met vloeibare deeltjes.

  14. Fragrance, hypo-allergene geur die word toegevoegd aan een huidverzorgings product.

  15. Polyglyceryl-3 beeswax, vochtvasthoudende stof van natuurlijke bijenwas.

  16. Xanthan gum, bindmiddel: vergroot de samenhang van cosmetica. Emulsatiestabilisator: ondersteunt de samenhang en stabiliteit van een emulsie en de houdbaarheid hiervan. Gelvormer: geeft aan een vloeibaar product de vastheid van een gel.Viscositeitregelaar: verhoogt of verlaagt viscositeit in cosmetica

  17. Polymnia sonchifolia root juice, werkt als een hydraterende en vochtinbrengende actieve stof. Het is een 100% puur plantenextract, uit jicama (of yacon) knollen (polymnia sonchifolia), getitreerd in polyfenolen, fructose en oligofructosen, verkregen door koud persen (zonder oplosmiddelen). Rijk aan complexe suikers en mineralen met bevochtigende en hydraterende eigenschappen, het zorgt voor een korte en lange termijn hydratatie, stimuleert het celmetabolisme verlicht van stress en vergemakkelijkt het herstel.

  18. Maltodextrin, filmvormer: Vormt bij toepassing een ononderbroken laagje op de huid. Huidverzorger: Houd de huid in goede conditie. Emulsiestabilisator: ondersteunt de samenhang en stabiliteit van een emulsie en de houdbaarheid hiervan. Bindmiddel: vergroot de samenhang van cosmetica. Absorberend: Neemt in water en/of olie opgeloste stoffen of fijn verdeelde stoffen op.

  19. Glyceryl laurate, verzachtend middel: maakt de huid zacht en glad. Emulgator: zorgt ervoor dat mengbare en niet-mengbare grondstoffen 1 geheel vormen.

  20. Lactid acid, buffer: Stabiliseert de pH van cosmetica. Huidverzorger: houd de huid in goede conditie. Vochtvasthoudende stof: Houd vocht vast.

  21. Biosaccharide gum-4 & 1,2-Hexanediol, Pollu-block® fungeert als een middel tegen verontreiniging. Het heeft een matrixvormende eigenschap die barrière maakt voor de 3 soorten vervuiling, die de atmosfeer (koolstofdeeltjes, deeltjes en zware metalen), UV en huishoudelijk (chemicaliën) belast. Het beperkt de huid extra en intracellulair veroorzaakte schade (oxidatieve stress, ontsteking, cellulaire en mitochondriale toxiciteit), maar voorkomt ook de wijziging van haarvezels door oxidatieve vervuiling. Het is conserveermiddelvrij. Pollu-Block® wordt voorgesteld voor gebruik in dagelijkse huid- en haarverzorgingsproducten, zonverzorgingsproducten, formuleringen voor anti-aging, anti-vervuiling.

  22. Sodium benzoate, conserveermiddel: voorkomt de groei van micro-organisme en bederf van je product

  23. Lactobacillus, fungeert als een ontstekingsremmend middel. Het voorkomt de verspreiding van andere microbiële stoffen op de huid en helpt de huidflora op een normaal niveau te houden. Het is ook effectief in het verminderen van acne en het moduleren van ontstekingsreacties op de huid.

  24. Sodium chloride, bulkmiddel: Vermindert de bulkdichtheid van cosmetica. Antioxidant: Remt door zuurstofbevorderde reacties en voorkomt zo oxidatie en ranzigheid.

  25. Tocopherol, werkt als een antioxidant. Dit product is een natuurlijk tocoferol dat wordt geëxtraheerd uit soja of koolzaad. Het biedt een uitstekende antioxiderende werking en wordt aanbevolen voor anti-oxidante cosmetica.

#Casmara #ByMartineSophia #CosmeticsWithoutLimits #AgeDefence #Beauty




17 keer bekeken

© Copyright 2013 - 2020 By Martine Sophia.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean