top of page

Zwangerschap & Wimperlifting

"Zwangerschap is een geweldige tijd voor een vrouw, heel veel om naar uit te kijken met de naderende komst van een kleintje."

Tijdens de zwangerschap geven vrouwen vaak commentaar op hun haarverlies, structurele veranderingen van hun haar of zelfs nieuwe haargroei. Deze zijn te wijten aan verhogingen of verlagingen van hormonen zoals Prostaglandine en Oxytocine. Er is niet één regel die alleen maar zegt dat de hormonen van elke vrouw zich op dezelfde manier gedragen als dat we allemaal uniek zijn en dat onze lichamen allemaal anders reageren op zwangerschap.


Bij sommige zwangerschappen kunnen vrouwen zien dat haar curlier of rechter wordt en tijdens de borstvoeding-periode haar kan uitvallen. Dit kan voornamelijk toegeschreven aan de verandering in hormoonspiegels. Het is vanwege deze hormonale veranderingen dat een wimperlift soms niet werkt op een aanstaande of zogende moeder, maar het kan ook betekenen dat de benodigde verwerkingstijd langer of korter kan zijn.Als je een aanstaande moeder bent die een afspraak boekt voor een wimperlift, is het belangrijk om te weten of je deze behandeling eerder hebt laten uitvoeren met het merk dat ik gebruik. Meestal als de moeder geen wimperlift heeft gehad voordat ze zwanger was, zou het aangeraden zijn om de behandeling niet uit te voeren zonder je voor te lichten over mogelijke problemen, zoals het niet werken / laten vallen van de lift of het verwerken van de lift.


Het eerste trimester van de zwangerschap is vaak de periode van hogere hormonale veranderingen en veel vrouwen ervaren tijdens deze periode hogere gevoeligheden, dus adviseren leveranciers van wimperlift producten tijdens het eerste trimester wimperliften niet te zetten. Moeders die zwanger zijn en borstvoeding geven, die wel een reactie ervaren, kunnen geen antihistaminica of antibiotica gebruiken, omdat deze behandelingen hun kind kunnen beïnvloeden en daarom zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen.


Ben jij zwanger en wil jij een wimperlift behandeling ondergaan? Stuur dan een bericht voor meer info!5.087 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page