top of page

De rijkste smaken van dit seizoen voor een stralende huid



Profiteer van seizoensproducten en al hun eigenschappen om een stralende teint te krijgen.

Kiwis, pompoenen of broccoli zijn groenten en fruit die ons veel energie, vitamines en antioxidanten bieden en ons helpen veroudering en schade veroorzaakt door externe agressie te voorkomen

Welke vitaminen laten je huid er mooi uit zien?

Richt je op vitamine A, C en E omdat deze essentieel zijn voor huidverzorging en ook goed zijn voor haar en nagels.

Vitamine A heeft meerdere functies. Het verbetert het vochtgehalte van de huid en bestrijdt de tekenen van veroudering. Het draagt bij tot de vorming en vernieuwing van huidcellen en verbetert de elasticiteit die we bij veroudering verliezen. Seizoensgebonden voedingsmiddelen rijk aan deze vitamine zijn: banaan, kaki fruit, snijbiet, pompoen, spinazie, sla, wortel, rode paprika, komkommer, tomaat en rode biet.


Vitamine C is niet alleen een geweldige antioxidant, maar activeert/ondersteunt ook het afweersysteem en zorgt voor de synthese van collageen. Het vervaagt de tekenen van veroudering en houdt de huid stralend en zichtbaar jonger. Het verbetert zelfs de teint van de huid aanzienlijk. Seizoensgebonden voedingsmiddelen rijk aan deze vitamine zijn: kiwi, granaatappel, sinaasappel, banaan, appel, aubergine, bloemkool, tomaat, radijs en rode biet.


Vitamine E is essentieel voor het voeden van de huid. Het regenereert beschadigd huidweefsel en verbetert de bloedcirculatie. Bovendien bestrijdt het veroudering door het regenereren van de huid en het vervagen van donkere vlekken. Seizoensproducten die deze vitamine bevatten zijn: appel, banaan, snijbiet, broccoli, spinazie, komkommer en tomaat. Ook zijn noten zoals kastanjes, hazelnoten en amandelen rijk aan deze vitamine.


Bereid kleurrijke gerechten

Begin de dag vol energie en vitaliteit. Maak een goed ontbijt met de volgende vitamines en koolhydraten, zoals fruit, ontbijtgranen, vezelrijk voedsel (haver, noten…). Verrijk je gerechten (ontbijt, lunch of dinner) met noten, want ze zijn rijk aan plantaardige eiwitten, bevatten veel vezels en zijn erg belangrijk voor de gezondheid van het lichaam.


Last but not least, voeg peulvruchten toe aan je dieet. Ze zijn essentieel om onszelf gezond te houden vanwege het ijzergehalte. Mix en match, bijvoorbeeld, peulvruchten met rijst. Rijst bevat aminozuren die ontbreken in peulvruchten, het lichaam synthetiseert de eiwitten wanneer deze gecombineerd worden. Voeg daarnaast een glas sinaasappelsap toe aan je maaltijd, om ijzer te metaboliseren en ten volle te profiteren van alle eigenschappen van de peulvurchten. Bereid je eigen recepten en combineer je favoriete voedsel met voedsel dat je minder lekker vindt en probeer een grotere verscheidenheid aan kleuren en gerechten te krijgen op deze manier.


Geniet van het koken en probeer eens dingen die je anders niet zou proberen.

Een goed dieet in combinatie met je Casmara gezichts- en lichaamshuidverzorgingsroutine, gegarandeerd uitstekende resultaten!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page